De Buitenschoolse opvang groep (BSO) van Sam Sammie is klein zodat er volle aandacht is voor de specifieke behoefte die er bij deze bepaalde ontwikkelingsfase en leeftijd horen. Er zijn twee groepen die samen plaats bieden aan maximaal 20 kinderen van vier jaar tot en met groep 8 van de basisscholen uit Heteren. 

Ontwikkeling


Bij ons leert uw kind omgaan met andere kinderen. Dit gebeurt wel spelenderwijs, het spel staat dus centraal. Beweging en voeding vinden wij erg belangrijk en daarom gaan we zoveel mogelijk naar buiten en als het weer het echt niet toelaat organiseren we binnen eventueel de bewegingsactiviteiten. De voertaal bij Sam Sammie is Nederlands.

Leefomgeving en werkwijze


Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen, zich uit te leven en om zich goed te kunnen bewegen. Maar ook is er ruimte nodig om zich even terug te kunnen trekken, tot rust te komen of om zich te kunnen concentreren. Hiervoor hebben we bij Sam Sammie de mogelijkheid gekregen om diverse kamers in te richten voor verschillende activiteiten. Er wordt met een middagindeling gewerkt als oriëntatie voor de leidster en structuur voor de kinderen. Het gaat om een overzicht van wat er op een middag allemaal gebeurt. We passen die aan, aan de leeftijdsopbouw binnen de groep en de actuele groepssamenstelling. De indeling wordt bepaald door:

Eten en drinken
Afwisseling van actie, rust,
Binnen en buiten spelen
Gezamenlijke activiteiten


Een middag bij de Buitenschoolse opvang


Tussen 14:15 en 14:30 uur worden de kinderen van de basisscholen opgehaald.

Rond 15:00 uur drinken met stukjes groente erbij.  We praten even bij over de dag op school, of dingen die aan de orde zijn.

De rest van de middag bestaat er de mogelijkheid om te kiezen uit diverse activiteiten. Er is voldoende keuze voor de verschillende leeftijden bijvoorbeeld, knutselen, bouwen met Lego / Kapla /Knex, spelletjes, vrij spelen en buiten spelen, maar vooral is er persoonlijke aandacht voor alle kinderen.

Als we binnen spelen ruimen we rond 17:00 uur altijd op en verzamelen we in de groepskamer waar de kinderen nog wat snacken en een spelletje o.i.d. doen.

Tussen 17:00 en 18:00 uur worden de kinderen weer gehaald.  Tijdens het ophalen van de kinderen neemt de leidster altijd even de tijd om een goede overdracht te doen over de middag naar de ouders/verzorgers.